top of page

Rețetă delicioasă de smoothie verde pentru un abdomen plat!


Smoothie-urile sunt varianta perfectă de a consuma o porție sănătoasă de legume sau fructe o dată pe zi. Fie că le preferi la micul dejun, pe post de gustare sau chiar în locul desertului, ele îți vor hrăni organismul cu o mulțime de vitamine și minerale pentru care acesta vă va fi foarte recunoscător.

După o perioadă cu mese haotice și copioase, corpul adună o mai mare încărcătură de toxine. Fructele și legumele dintr-un meniu sănătos te vor ajuta să mai elimini din ele, dar un smoothie detoxifiant acționează și mai țintit! Asta fiindcă smoothie-ul este preparat din ingrediente puternic detoxifiante care ajută ficatul și sistemul digestiv să funcționeze mai eficient și să înlăture toxinele.

Rețetă de smoothie detoxifiant:

Ingrediente: 

1 măr; 1 castravete; 1-2 tije de țelină; Sucul de la 1 lămâie; 3 frunze de salată romană; 1 cană de apă; 1 lingură de semințe de in.

Merele sunt fructe grozave pentru sănătatea oricărei persoane. Este unul dintre cele mai populare fructe și conține o listă impresionantă de substanțe nutritive esențiale, care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală. Acestea nu au grăsimi și nici colesterol. Un măr de mărime medie conține 22 g de carbohidrați, în care sunt incluse 16 g de zahăr și 5 g de fibre dietetice. Dacă urmați o dietă de 2000 de calorii, totalul cantității de carbohidrați de acest fel trebuie să reprezinte 7% din valoarea zilnică recomandată. Datorită consumului acestora dinții devin mai albi și sănătoși, previne mai multe tipuri de cancer, oferă protecție oaselor, scade riscul de diabet și reduce colesterolul.

Castraveți. Sunt legume extrem de răcoritoare, ideale pentru salatele de vară. Conține peste 95% apă, fiind astfel foarte hidratanți. Sunt ideali și pentru tratarea ochilor obosiți. Feliile reci de castravete fac minuni în tratarea cearcănelor. Pe lângă apă, castraveții mai conțin și fibre, vitamine și minerale.

Țelina conține în proporție de 95% apă, fapt pentru care poate fi inclusă în alimentația de zi cu zi, fără a-ți pune în pericol silueta. În plus, datorită conținutului mare de fibre, țelina este alimentul ideal pentru persoanele care vor să slăbească. Specialiștii susțin că țelina este un carbohidrat bun, întrucât nu conține zahăr alb sau alte chimicale și are un conținut nutrițional ridicat, spre deosebire de nivelul său de carbohidrați. Și acestea nu sunt singurele beneficii ale acestui "super-aliment"!

Lămâia este bogată în vitamina C, vitamina B, calciu, fier, potasiu; are proprietăți antibiotice, antimicrobiene și antivirale ce îmbunătățesc sistemul imunitar și, nu în ultimul rând, ajută la scăderea în greutate datorită faptului că detoxifiază ficatul și optimizează digestia.

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un blender și mixează 1-2 minute până când obții o masa fină. Savurează-l imediat ca să nu-și piardă din proprietățile benefice!

Consumul acestui smoothie detoxifiant o dată la 2-3 zile te va ajuta să elimini toxinele din corp!

Comments


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page