top of page

Obstacolele care te împiedică să slăbești!


Multe persoane sunt nemulţumite că nu văd rezultate în aspectul siluetei sale, chiar dacă ţin cont de recomandările clasice - „mănâncă sănătos”, „fă zilnic exerciţii” - şi ajung, în cele din urmă, să renunţe la a mai lupta cu kilogramele. Deși eviţi alimentele hipercalorice şi faci mişcare aproape zilnic, rezultatele întârzie să apară. Astfel e posibil ca la mijloc să fie vorba despre câteva greşeli pe care le faci. De unde această discrepanţă? Află în continuare care pot fi obstacolele ce stau în calea siluetei mult visate:

1. Ești stresată. Mâncatul compulsiv poate avea la bază stresul, oboseala, lipsa de concentrare. Mănânci pe fond emoțional și nu conștientizezi exact ce și cât consumi? Trebuie să înveți să te relaxezi și să găsești echilibru în viața ta.

2.Sari peste mese. Trebuie să-ți faci un program și să-l respecți. În acest fel, îți vei obișnui corpul cu o anumită rutină și îl vei disciplina să dorească alimente în anumite momente ale zilei. Totodată, dacă sari peste o masă, la următoarea vei fi atât de înfometată, încât nu vei mai ține cont de control sau porții.

3. Nu îți măsori porțiile. Cel mai indicat ar fi să-ți calculezi din start numărul pe care vrei să-l asimilezi și să-ți aranjezi farfuriile astfel încât să mănânci corect și suficient.

4. Faci prea mult sport. Dacă exagerezi cu exercițiile fizice, îți va fi mult mai foame. Corpul tău va avea nevoie să restabielască echilibrul metabolic după orele intense la sală, așa că trebuie să faci sport cu măsură.

5. Nu dormi suficient. Oamenii cărora le lipsește energia se concentrează mai greu și devin prea indiferenți la ceea ce mănâncă și când mănâncă. Fără să-ți dai seama, consumi o ceașcă de cafea cu zahăr, mănânci rapid o prăjitură ca să-ți recapeți energia și respectiv regimul se dereglează. Nu ai nevoie decât de câteva ore bune de somn și regimul se va îmbunătăți vizibil.

6. Confuzi mâncarea sănătoasă cu mâncarea săracă în calorii. Da, e corect să începi dieta prin a consuma mai multe legume, fructe și semințe. Ține minte însă că nucile sau fructele confiate, precum și alte semințe consumate în cantități mari, sunt bogate în calorii și nu te ajută să slăbești.

7. Nu mănânci suficient. E posibil ca rezultatele să nu apară din cauza că mănânci prea puţin, iar corpul tău nu are parte de toate substanţele nutritive de care are nevoie pentru a da randament maxim la antrenamente. După cum bine ştii, alimentaţia are o importanţă de 70% în procesul de slăbire. Restul i se atribuie sportului, care trebuie făcut conştiincios şi corect. O dietă bogată în proteine de calitate, care să includă legume, fructe şi grăsimi sănătoase, este cheia spre corpul la care visezi. Înlocuieşte pastele cu quinoa, ronţăie câteva beţişoare de legume (ţelină, morcovi, castraveţi) în loc de covrigei, alune sau chipsuri şi schimbă carnea roşie cu somonul. Aceste schimbări se vor vedea rapid şi în energia de care dai dovadă la sala de sport. O altă greşeală în privinţa alimentaţiei este aceea că trebuie să mănânci de 3 ori pe zi – mese copioase, care să ţină de foame. Nimic mai greşit! De fapt, ar trebui să îţi stabileşti un orar fix pentru mese, care să conţină porţii mai mici de mâncare. De exemplu, poţi lua micul dejun la ora 7, o gustare la ora 10, prânzul la ora 1, o altă gustare la ora 4 şi cina la ora 7 seara.

8. Nu alternezi exerciţiile. Nu e suficient să alergi 10 ture de sală sau să faci 100 de flotări, 3 luni la rând, pentru a observa rezultate. Încetează să tragi cu ochiul la colegul de suferinţă de pe banda de alergare şi încearcă să nu îi imiţi programul sportiv. Corpul are nevoie tot timpul de varietate.

Aşa cum nu poţi mânca zi de zi acelaşi fel de mâncare, la fel nici corpul nu va reacţiona dacă îl supui aceloraşi exerciţii. Ca să îl ţii în priză, să îl „şochezi”, să îl forţezi să ardă mai bine caloriile, corpul trebuie să aibă parte de antrenamente diverse. Aşa că schimbă-ţi rutina de mişcare la fiecare 3-4 săptămâni. În acest fel, corpul tău nu va avea cum să intre în acea rutină, iar tu vei vedea rezultatele: muşchi mai tonifiaţi, mai puternici, mai sculptaţi.

9. Nu te antrenezi la intensitate maximă. Nivelul scăzut de efort pe care îl depui la sală poate fi vinovatul pentru care kilogramele se încăpăţânează să rămână pe şoldurile tale. Cum îţi dai seama că nu dai maximumul? Simplu! Mai întâi, acordă atenţie transpiraţiei. Dacă nu transpiri, e clar că nu prea te omori cu efortul. Transpiraţia este o reacţie firească a supraîncălzirii corpului, atunci când acesta este pus în mişcare. Reţine, aşadar, transpiraţie = rezultate! Apoi, fii atentă la modul în care respiri. Respiraţia adâncă şi, poate, un pic îngreunată e un semn că organismul tău lucrează intens. Dacă doar ţopăi prin sala de sport şi te fofilezi pe lângă aparatură, nici nu e de mirare că nu se văd mari schimbări. Lucrează mai intens, respiră adânc, obţine rezultate! În cele din urmă, nu-ţi da duhul pe banda de alergare, dar nici nu abandona şedinţa după 5 minute, pentru că te simţi „sfârşită”. Ritmul cardiac accelerat înseamnă mai multe calorii arse!

Greu? Cu siguranţă! Imposibil? Nicidecum!

Vezi Programul profesional de slabit sanatos BODY REFORM

Comentários


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page