top of page

Când este contraindicat să faci fitness!


Te-ai obișnuit atât de mult cu exercițiul fizic încât nu îți imaginezi cum ar arăta o zi fără o mică alergare de dimineața? Cu toate acestea, există momente în care mișcarea este complet contraindicată, pentru că poate agrava o stare de sănătate deja precară sau chiar o poate declanșa.

Iată când nu este sănătos să faceți sport:

  • Dacă aveți dureri musculare cauzate de gripă sau răceală, e indicat să nu faceți exerciții. Așa că, timp de două săptămâni, cât țin astfel de afecțiuni, este bine să evitați sala de sport. Dacă vă doare spatele și tot corpul este încordat, se poate ca organismul să vă transmită: "Am nevoie de o mică pauză!".

  • Ați exagerat cu munca în ultimul timp? Exces înseamnă peste 12 ore pe zi, iar în acest caz nu vă suprasolicitați corpul și cu un program de sport. Reluați activitatea sportivă după ce "zilele nebune" s-au terminat.

  • Insomniile exclud activitatea sportivă. Motivul? Lipsa somnului scade dramatic imunitatea. Pe de altă parte, fitnessul crește producția hormonului de stres care, la rândul lui, va sca­de imunitatea. Nu are rost să riscati să ajungeți cu sistemul imunitar la pământ.

  • Sarcina. Fără îndoială că dacă ești însărcinată, efortul fizic va fi dozat și realizat doar în anumite condiții. Deci consultă medicul tău înainte de a veni la sală și a te epuiza, pentru că acest lucru să nu dăuneze fătului.

  • Durerile de spate. Trebuie să știi că acestea se acutizează rapid pe fondul forțărilor, deci stai departe de antrenamente pentru că poți provoca alte complicații.

  • După o pauză, trebuie să știi că revenirea nu se recomandă să se facă brusc. Dimpotrivă, nu forța musculatura. Poți începe cu o oră de mers pe jos, o alergare ușoară, după care te poți considera pregătit să începi antrenamentul. Ai grijă de tine și de corpul tău. Este singurul loc în care vei trăi veșnic!

Kommentare


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page