top of page

Produsele care conțin grăsimi sănătoase și contribuie la pierderea în greutate!


Se pare că folosirea în alimentație a unor produse bogate în grăsimi nu doar că nu duce la acumularea kilogramelor în exces, ci din contra, ajută la pierderea lor ușoară și rapidă. Printre acești „salvatori” se numără nucile, alunele și uleiul de măsline. Noi am descoperit încă cel puțin trei produse grase care ne ajută să devenim mai suple.

Nucile și alunele

Savanții au descoperit demult legătura dintre consumul de nuci și procesul de slăbire. Desigur, dacă le mâncăm cu măsură: nu se recomandă consumul a peste 30 g de nuci și alune pe zi, trei-patru zile pe săptămână. Ele sunt o gustare rapidă perfectă: câteva nucușoare ne potolesc foamea, fără multe calorii. În plus, acestea conțin substanțe care contribuie la producerea de serotonină. Acest hormon ne face fericiți și, totodată, reduce senzația de foame. Mai ales că, deseori, mâncăm doar pentru că suntem nefericiți sau melancolici.

Ciocolata

Dar nu orice ciocolată, ci doar cea neagră și amară. Și consumată aceasta trebuie nu după masă, ci cu două ore înainte. În acest caz, după cum au arătat studiile, în timpul prânzului sau cinei omul va primi cu 17% mai puține calorii. Savanții consideră că aceasta se explică prin faptul că ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte, conține unt pur de cacao – o sursă de acid stearic, care încetinește procesul de digestie. Cu alte cuvinte, pentru digerarea a 100 g de ciocolată neagră noi consumăm mai mult timp şi mai multe eforturi comparativ cu digerarea aceleiași cantități de ciocolată cu lapte. Ca urmare, beneficiile sunt multiple: pierdem mai multe calorii și senzația de sațietate durează mai mult. Și slăbim mai repede.

Uleiul de măsline

Ca toate uleiurile, acesta, desigur, conține multe calorii, însă este asimilat de organism în totalitate. El conține acizi grași polinesaturați – oleic, linoleic și olinolenic – care stimulează metabolismul, contribuind astfel la eliminarea greutății în exces. În plus, ajută la curățarea organismului de toxine și reziduuri. Uleiul de măsline are și o cantitate mare de vitamine ale frumuseții A și E, precum și antioxidanți, care încetinesc procesele de îmbătrânire. Însă este important să nu faceți excese: 2 linguri de ulei pe zi sunt suficiente.

Cașcavalul

În organismul iubitorilor de cașcaval, în special de sortimente tari, este un conținut ridicat stabil de acid oleic. Acest acid mononesaturat este sintetizat în intestinul nostru, fiind foarte important pentru sănătatea acestuia: el protejează împotriva radicalilor liberi, menține microflora și normalizează digestia. Cașcavalul controlează și pofta de mâncare. Grăsimile conținute în cașcaval reduc instant nivelul de zahăr în sânge și inhibă dorința de a mânca mult. Ca să nu mai spunem că în cașcaval există o cantitate mare de vitamina A, vitamine din grupa B, calciu și probiotice, importante pentru imunitatea generală.

Peștele

Vreți să slăbiți – consumați de trei ori pe săptămână pește gras. Și iată de ce. Cu cât mai gras este peștele, cu atât mai mare este conținutul de vitamina D și acizi grași omega 3. Aceste două substanțe ne ajută la pierderea kilogramelor în exces și la remedierea multor probleme de sănătate. S-a observat că persoanele obeze au aproape întotdeauna un deficit de vitamina D. Peștele este una dintre puținele surse ale acesteia. De exemplu, 100 g de somon gras conține norma zilnică a acestei vitamine. Iar omega 3 ajută sistemelor imunitar și metabolic să se afle în echilibru – dacă acestea funcționează incorect, consecințele sunt vizibile în greutate – acul cântarului începe să arate multe kilograme în plus.

Comments


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page