top of page

Beneficiile nebănuite ale consumului de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață!


Pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, apa cu lămâie este soluția ideală. Băută de dimineață, te revigorează, are un gust răcoritor și ajută la detoxifierea organismului. Este un mod ideal de a începe ziua. Pentru a asimila substanțele nutritive este recomandat să fie consumată pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Această băutură minunată, cu atâtea beneficii, se prepară în mai puțin de 2 minute. Amestecă 200 ml de apa călduță cu sucul de la o lămâie și savurează această băutură. Acum poate te întrebi de ce trebuie să bei apa călduță și nu rece sau fierbinte? Explicația este următoarea: apa călduță ajută la stimularea procesului de digestie, așa că este o modalitatea foarte bună de a începe ziua. Apa fierbinte distruge enzimele conținute de lămâie, iar apa rece băută dimineața poate fi un "șoc" pentru organism. Atenție însă să speli lămâia înainte de a o stoarce. Nu se adaugă zahăr sau miere.

Ce beneficii are apa caldă cu lămâie pentru organism:

1. Ajută digestia

Sucul de lămâie „încurajează” ficatul să secrete bila, un acid care este necesar pentru ca digestia să se desfășoare. Calitățile digestive pe care le are sucul de lămâie ușurează simptomele unor probleme digestive precum indigestie, balonări, arsuri la stomac, gaze, crampe. Consumul de apă caldă cu lămâie constant vă curăță intestinele eliminând constipația și diareea. Pentru arsurile la stomac se recomandă să adaugi o linguriță de suc de lămâie la un pahar de apă.

2. Detoxifiază organismul

Mai mult decât atât, sucul de lămâie este diuretic, iar toxinele sunt eliminate mult mai eficient. Acidul citric din lămâie ajută la o mai bună funcționare a enzimelor care stimulează ficatul și ajută la detoxifiere.

3. Fortifică sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C, care face organismul puternic împotriva infecțiilor și a răcelilor. Totodată, vitamina C are și propietăți antiinflamatorii demonstrate, fiind folosită pentru suferinzii de astm sau cei care au alte probleme respiratorii. În lămâii mai există și niște compuși care se numesc saponine și care au proprietăți antimicrobiene și care protejează împotriva răcelilor și a gripelor. Și fierul din lămâi are rol esențial într-o mai bună imunitate.

4. Echilibrează pH-ul din corp

Deși sunt acide atunci când sunt consumate, lămâile se transformă în alimente alcaline (acidul citric nu creează aciditate odată ce este metabolizat). Alimentele alcaline sunt acelea care ajută la creșterea cantității de oxigen din sânge, astfel încât să avem un pH optim (pH-ul sângelui este ușor alcalin). Dacă bei regulat apă caldă cu lămâie, vei reuși să scazi aciditatea sângelui, inclusiv, a acidului uric care se regăsește în articulații și care este principala cauză a inflamației și a durerii.

5. Te ajută să slăbești

Apa caldă cu lămâie te poate ajuta să slăbești mai repede datorită faptului că are efect diuretic asupra organismului, ceea ce duce la eliminarea retenției de apă din organism. Pe deasupra, lămâile mai conțin și pectine, niște compuși, care scad apetitul. Dacă vrei să mai slăbești, înlocuiește băuturile acidulate și sucurile naturale din comerț cu apa plată cu lămâie. Motivul: conține zero calorii!

6. Te hidratează 7. Îți oferă energie Îmbunătățește starea de spirit chiar de la începutul zilei și îți oferă energie. 8. Menține sănătatea pielii Lămâile sunt o sursă minunată de antioxidanți care protejează corpul de efectele radicalilor liberi care sunt responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina C menține elasticitatea pielii și previne formarea ridurilor. 9. Reduce inflamația Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric, unul dintre cauzele majore ale inflamațiilor.

10. Poate susbtitui cafeaua Poți înlocui cafeaua de dimineață cu un pahar de apă călduță cu lămâie.

コメント


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page