top of page

Produsele care elimină excesul de apă din organism!

Retenția de apă, numită și edem, este cauzată de acumularea de lichide în exces în țesuturile organismului. Apa constituie aproximativ 70% din volumul fluidelor corpului și este distribuită diferit în vasele de sânge, vasele limfatice și țesuturi.

Această problemă se declanșează, în general, ca reacție a corpului în fața temperaturilor ridicate sau în urma unui consum exagerat de sare, călătoriilor lungi cu avionul, insuficienței venoase, dezechilibrelor hormonale. De asemenea, persoanele care stau mult în picioare și suferă de tulburări circulatorii sunt predispuse la apariția edemelor.

Un rol important în eliminarea excesului de apă din organism îl joacă dieta, care favorizează diminuarea edemelor. Includeți alimente care au un efect diuretic (elimină excesul de lichide din organism) și laxativ (accelerează tranzitul intestinal). Chiar dacă rețineți apa în organism, nu trebuie să reduceți consumul de apă, în special în lunile cu temperaturi ridicate. O hidratare corectă va elimina mai repede apa din organism. Datorită conținutului ridicat de sodiu, este de preferat să evitați apa minerală carbogazoasă.

Iată care sunt alimentele care combat retenția de apă din organism:

1. Sparanghelul

Este una dintre cele mai nutritive legume. Are propietăți diuretice și, prin urmare, ajută la diminuarea edemelor.

2. Greipfrutul

Acest fruct contribuie la buna funcționare a rinichilor și a ficatului. Consumul de greipfrut facilitează drenajul limfatic și arde grăsimile în mod natural, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

3. Ananasul

Renumit pentru calitățile lui în dieta hipocalorică, ananasul este un fruct bogat în fibre. Conține și bromelaina, o enzimă care favorizează digestia și crește drenajul edemelor.

4. Carnea albă

Proteinele pe care le conține carnea albă favorizează eliminarea apei din organism. Pentru a varia sursele de proteine, este recomandat să consumați carne de pasăre (pui, curcan, rață, gâscă) și pește (cod, salau, merluciu).

5. Strugurii

Strugurii reprezintă o sursă bogată de potasiu și favorizează eliminarea excesului de apă din țesuturi. De asemenea, sunt bogați în fibre și reglează tranzitul intestinal.

6. Castravetele

Cu un conținut crescut de potasiu și sodiu, consumul de castraveți asigură buna funcționare a rinichilor și favorizează eliminarea urinei. Castravetele are o valoare calorică scăzută (100 de grame de castraveți conțin 12 kcal) și este recomandat și persoanelor care vor să slăbească.

7. Ghimbirul ajută la eliminarea lichidelor în exces, la tratarea infecțiilor urinare și întărirea sistemului imunitar. Poți consuma ghimbir în sucuri, smoothie-uri și limonade, sau sub formă de ceai. 8. Pătrunjel Consumat zilnic, pătrunjelul ajută la detoxifierea organismului, întărirea sistemului imunitar și eliminarea exesului de apă din organism. Poți consuma pătrunjel în salate, smoothie-uri, sucuri, sau să îl adaugi pur și simplu în mâncare. 9. Smochine Și acestea ajută la eliminarea excesului de lichide din corp. Sunt de asemenea o sursă excelentă de potasiu și calciu, acizi grași Omega 3 și Omega 6 și antioxidanți care luptă împotriva daunelor radicalilor liberi.

Comentarios


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page