top of page

Topul alimentelor care te ajută mai repede să arzi grăsimile!


Un regim de viață haotic și consumul zilnic al unei cantități mari de calorii duce la crearea unor depozite de grăsime în organism. Caloriile ajung în organism sub formă de glucoză. În cazul în care cantitatea de calorii este mai mare decât necesarul zilnic, excesul este imediat transformat în grăsime și depozitat în corp. Depozitele de grăsime pot fi „distruse” numai ajutorul unei diete echilibrate, asfel încât corpul să înceapă să consume din caloriile deja stocate.

Există câteva alimente sănătoase care ne pot deveni aliaţi în procesul de slăbire, menţinând rata metabolică de ardere a grăsimilor la un nivel optim, astfel încât să ardem calorii într-un ritm accelerat. Iată-le!

1.Coacăzele: O cană de coacăze bogate în antioxidanţi conţine 80 de calorii şi 4 grame de fibre. Aceste fructe reprezintă o bună sursă de mangan, care accelerează metabolismul. 2. Cireşele: Au un conţinut ridicat de apă (circa 80%), calorii puţine, indice glicemic mic, efect laxativ şi diuretic. Cireşele se digeră încet, astfel că un consum regulat menţine glicemia la un nivel normal.

3. Migdalele: Ultimul studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanele care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică au declarat că le-a fost mai puţin foame peste zi. Explicaţia stă în faptul că migdalele sunt bogate în proteine, grăsimi bune şi fibre.

4. Brânza. Cele mai recomandate tipuri de brânză sunt cea de capră și feta, deoarece conțin acid linoleic ce dă o senzație mare de sațietate și ajută la arderea grăsimilor. Brânza conține și calciu care ajută la producerea unor enzime ce ard grăsimea.

5. Merele: Nutriţionistul american Tammi Flynn a găsit o metodă eficientă de a slăbi. Le-a recomandat persoanelor care voiau să piardă în greutate să mănânce câte un măr înainte de mesele principale. Participanţii care au intrat în programul de slăbire bazat pe acest truc au slăbit aproximativ 8 kilograme în 3 luni.

6. Portocalele conțin flavonoizi care ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Potrivit unor studii, femeile care consumă o cantitate mare de flavonoizi au un proncetaj mai mic de grăsimi în organism.

7. Avocado: Conţine grăsimi mononesaturate, potasiu, magneziu, acid folic şi vitaminele C şi E. Nutriţioniştii susţin că cei care mănâncă o jumătate de avocado la prânz ar putea consuma mai puţină mâncare la cină. În plus, consumul de avocado îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi reduce riscul de apariţie a cancerului. 8. Bananele: Conţin o sursă de amidon rezistent, un tip de amidon important pentru pierderea în greutate. Corpul digeră încet acest produs, astfel că senzaţia de saţietate durează mai mult, încurajând, în acelaşi timp, ficatul să ardă grăsimile.

9. Scorțișoara: Acest condiment minune ajută organismul să metabolizeze mai repede zahărul. Procesul este destul de uimitor: scorțișoara metabolizează zahărul cam de 20 de ori mai repede decât dacă alimentele ar fi consumate singure. Un alt condiment minune este și turmericul. 10. Fasolea neagră: Dintre toate boabele din alimentaţia omului, fasolea neagră este cea mai bogată în antioxidanţi. Conţinutul redus de grăsimi, dar bogat în fibre şi triptofan, fac din fasolea neagră un aliment important în diete. Taie pofta de mâncare, reglează somnul şi induce o stare de bine.

Pentru a ajuta metabolismul să ardă grăsimi 24 din 24, trebuie totuși crescut consumul de oxigen, fie printr-un program de exercitii de fitness aerobice, precum,Step aerobic,Body sculpt,Kangoo gumps,Zumba, vezi Program Antrenamente AICI

Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page