top of page

Alimentele care îți oferă kilograme în plus pe timp de vară!


Vara este anotimpul ideal pentru a pierde în greutate, deoarece fructele și legumele pot fi cumpărate cu ușurință, iar căldura își joacă și ea rolul și îți taie pofta de mâncare. Cu toate acestea, există câteva alimente specifice verii de care trebuie să te ferești dacă vrei să îți menții silueta sau să pierzi din kilogramele nedorite.

Fie că sunt pline de grăsimi, zahăr sau diverși conservanți, aceste alimente te vor face să adaugi câteva kilograme în plus.

Iată care sunt acestea și cum îți afectează sănătatea și silueta:

Înghețata

Desertul preferat al copilăriei, răcoros și gustos, n-ai cum să nu-l adori. Însă dacă te gândești că o singură porție poate conține chiar și peste 200 de calorii și poate avea mult zahăr în compoziție și toppinguri, numărul acestora crește considerabil. Poți opta mai degrabă pentru o înghețată preparată acasă, din fructe date prin blender și ținute câteva ore la congelator.

Grătarele Deși sunt indicate în consumație, grătarele îți pot aduce câteva kilograme în plus dacă nu alegi o carne slabă, precum cea de pui sau peștele. De multe ori însă nu ținem cont de acest aspect, iar pe majoritatea grătarelor sfârâie carnea de porc și cârnăciorii, care sunt plini grăsimi și îngrasă, dar totodată afecteaza grav și sănătatea. Cocktailurile din fructe Chiar dacă sunt preparate din fructe, cocktailurile conțin foarte multe calorii, între aproximativ 250 și 500 de calorii. Acestea sunt preparate din alcool, zahăr sau alți îndulcitori artificiali, extrem de nocivi pentru sănătate.

Băuturile acidulate Răcoritoarele acidulate îți fac cu ochiul în fiecare vară? Mare grijă însă cu aceste băuturi, deoarece, chiar dacă pe eticheta lor este specificat mesajul "zero calorii", ele conțin îndulcitori artificiali care îngrașă mai rău decât zahărul. De asemenea, acești îndulcitori artificiali provoacă dependența, de aceea organismul persoanelor care consumă aceste băuturi prezintă o nevoie mai mare de dulce.

Cafeaua rece Dacă vrei să îți menții silueta, încearcă să stai departe de cafelele reci, de tip ice-coffee, frappeuri, sau alte sortimente, deoarece acestea conțin numeroase ingrediente artificiale, care îngrașă enorm, unele ajungând chiar și la 400 de calorii.

Nachos

De cele mai multe ori, împreună cu popcornul, nachosul este gustarea preferată din timpul vizionării filmelor. Cu siguranță nu te-ai gândit cât de multe calorii poate avea o porție, 1640! Din care 57 de grame sunt de grăsimi saturate. Așadar, îl face să fie periculos atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate.

Salata de paste

Doar pentru simplul fapt că poartă denumirea de salată nu înseamnă că reprezintă și o variantă sănătoasă și prietenoasă cu silueta ta. Pastele rafinate și sosurile pe care le conțin, pot deveni adevărate bombe calorice. Optează mai degrabă pentru o salată verde, cu frunze de spanac, roșii, castraveți și câteva cuburi de brânză și ton.

Ai grijă de tine și optează pentru alimentele sănătoase!

Comments


Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page