top of page

Ce schimbări suferă organismul dacă încetezi să practici fitnessul!

Suferim de lipsa insuficientă de timp liber și aceasta ne dă mari bătăi de cap. Fie că petreci mare parte din timp la serviciu, faci cumpărături, gătești, trebuie să faci ordine prin casă, să îți faci timp și pentru prieteni, să urmărești serialul preferat și, poate, să ai grijă de copil, acestea sunt doar pretexte și dă de înțeles de ce vrei să renunți la sport.

Să sari peste câteva antrenamente nu este neapărat un motiv real de îngrijorare, dar când pauza este mai mare de o săptămână, nivelul tău de fitness va suferi modificări iar organismal îți va cere imediat socoteala.

Iată doar câteva din schimbările pe care le va suporta organismul dacă nu vei mai practica fitnessul:

1. Performanţa cardiovasculară scade după o săptămână

Performanţa cardiovasculară scade mai greu dacă te antrenezi de mai multă vreme. Ca regulă generală, cu cât eşti mai antrenat, cu atât le va fi mai greu să revină la forma anterioară. Dacă abia ai început să mergi la sală (mai puţin de 6 luni), nivelul tău de fitness va fi afectat mai repede decât în cazul unei persoane care s-a atrenat timp de un an sau mai mult.

2. Motivația va începe să scadă

Probleme cea mai mare este că, după o perioadă în care nu ai făcut sport, motivația începe să scadă foarte mult. Cu cât eviți mai mult sportul, cu atât mai greu îți va fi să îți recuperezi motivația. Rezolvarea? Nu încerca să faci 100% din ce făceai anterior, ci liminează-te la 70%, atât din punctul de vedere al timpului, cât și al intensității exercițiilor.

3. Forţa şi rezistenţa sunt afectate

Muşchii, dacă nu sunt folosiţi la un nivel similar cu cel când făceai antrenamente, încep să piardă din proteine. Datorită calităţii de a memora mişcări, cei care se întorc la sală după o pauză pot redobândi forma fizică de dinainte. Revenirea este diferită de la un individ la altul, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

4. Flexibilitatea se pierde cel mai rapid

Dacă nu te mai antrenezi sau iai o pauză mai lungă, încet încet corpul revine la starea sa iniţială. Flexibilitatea este printre primele beneficii pe care le pierzi. După o perioadă în care ai făcut exercitţii de flexibilitate, fibrele musculare suferă pierderi destul de mari mai ales dacă ai un serviciu de birou sau petreci mult timp stând jos. Vei observa pierderea flexibilităţii în maxim trei zile, cu schimbări pronunţate în următoarele două săptămâni

5. Corpul tău îți va cere să faci mișcare

Pentru a se menține sănătos, corpul tău are nevoie de sport în mod constant. Chiar dacă vrei să faci o pauză de la sală, încearcă cel puțin să faci niște exerciții acasă, cel puțin de două ori pe săptămână.

Practică zilnic fitness și corpul tău îți va fi recunoscător. Spune nu scuzelor, ci da motivației!

Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page