top of page

Frumusețe și sănătate într-un singur miez de nucă!


Din cele mai vechi timpuri nucile au fost asociate cu intelectualii, deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului. Sunt considerate un aliment benefic pentru sănătate, fiind folosite în tratarea afecţiunilor. Având un conţinut bogat de nutrienţi, consumul acestora este extrem de benefic pentru organism.

Conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Specialiștii în nutriție recomandă consumul a cinci porții de nuci verzi în fiecare săptămână, deoarece aceasta vă va furniza necesarul de minerale, vitamine şi proteine, iar efectul asupra organismului se va resimți imediat. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Iată care sunt cele mai importante beneficiile ale nucilor asupra organismului uman:

  • Benefice pentru piele. Datorită conţinutului de grăsimi, nucile îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriasis;

  • Îmbunătăţesc memoria. Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare;

  • Detoxifică ficatul;

  • Te ajută să slăbeşti. Nu sunt puţine persoanele care susţin că nucile îngraşă. În realitate, ele sunt bogate în grăsimi şi proteine, dar nu schimbă metabolismul. De aceea, în cantităţi moderate, nucile pot fi incluse în regimurile de slăbire pentru că asigură senzaţia de saţietate şi stopează tendinţa de a mânca mai mult;

  • Reduc riscul unui infarct. Nucile conțin calciu, fier, zinc, potasiu și vitaminele A, B, E și F care sunt deosebit de benefice atât sistemului osos, cât și inimii. Antioxidanții din compoziția acestora reglează colesterolul din sânge și tensiunea arterial;

  • Combat afecțiunile stomacului. Coaja de nucă are un rol foarte important pentru sănătatea noastră. Aceasta reușește să lupte împotriva afecțiunilor stomacului precum infecțiile intestinale acute;

  • Tratează negii. Coaja de nucă verde te poate scăpa rapid de negi dacă masezi zonele afectate cu ele. Coaja este bogată în substanțe precum iodul și taninurile care tratează infecțiile;

  • Tratează gastrita;

  • Te ferește de infecțiile urinare. Miezul de nucă te scapă de infecțiile urinare și de tuse, iar coaja macerate te scapă de varice;

  • Te scapă de stres. Durerile de cap şi stresul pot fi combătute cu un preparat sub formă de pastă de nuci. Amestecă foarte bine până se obţine o pastă, miezul a zece nuci verzi cu o lingură de miere şi adaugă apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant şi combate stresul. Pentru ca efectul să fie vizibil se recomandă să urmezi acest tratament timp de patru săptămâni;

Atenţie la modalitatea în care le consumi!

Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să consume cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri. Ai grijă de tine și nu uita că sănătatea e rezultatul unei alimentații corecte și echilibrate!

Postări recomandate
Postări recente
Căutare după Tag-uri
No tags yet.
Urmăreşti-ne
bottom of page